tiistai 8. huhtikuuta 2014

Odottaessamme

Joka on ensimmäisestä hetkestä työtä tehnyt, ottakoon tänään vastaan oikeudenmukaisen ansion. - - Joka tuli niin myöhään kuin yhdeksännellä hetkellä, tulkoon mukaan hänkin, lainkaan epäröimättä. Joka saapui vasta yhdennellätoista hetkellä, älköön olko huolissaan viivästymisestään, sillä valtias on jalomielinen.

Suuren paaston viimeinen viikko alkoi ja tämän viikon jälkeen aloitamme Suuren viikon, joka johtaa meidät Herran ylösnousemusjuhlaan. Seurakunnissa on tehty paljon virpomavitsoja Palmusunnuntaita varten ja  viikonloppuna ne tuodaan siunattaviksi kirkkoon.

Olemme varmasti tyytyväisiä siihen, että paasto on tehnyt työtä meissä mutta samalla moni kokee myös, ettei paasto tänäkään vuonna edennyt suunnitelmiemme mukaan.

Kokemus riittämättömyydestä on tuttu ja se on hyvä tunne. Sen kautta me löydämme oman riittämättömyytemme, osaamme antaa anteeksi itsellemme ja näin annamme Jumalalle tilaa toimia elämässämme. Silloin me opimme nöyryyttä ja itsehillintää sekä osaamme paremmin arvioida elämämme suuntaa.

Me olemme muuttuneet paaston seurauksena. Moni varmasti tottui jo paastoamiseen, eikä siihen tarvitse kiinnittää suurempaa huomiota. Ulkoinen paasto asettuu hyvin uomiinsa, kun otamme tottumuksen avuksemme. Se on kuin nöyrä veljemme, joka kulkee mukanamme hiljaisena mutta meille tärkeänä.

Hengellinen paasto usein on haastavampaa. Paastorukouksessa kerrotaan kiusauksilta, joihin me yhä uudelleen törmäämme kilvoitellessamme. Laiskuus, velttous, vallanhimo, turhanpuhuminen valtaavat usein mielemme toisten ihmisten läsnäollessa. Vilkuillessamme sivuillemme vertaamme itseämme toisiimme ja olemme vaarassa katkeroitua ja sitten me tuomitsemme.

Missä ovat paastorukouksessa pyytämämme sielun puhtaus, nöyryys, kärsivällisyys ja rakkauden henki? Suokoon Herra, että me tuomitsemisen sijaan näkisimme omat rikoksemme ja kiittäisimme Jumalaa kaikesta hyvästä, jonka olemme saaneet.

Vaikka paastosi olisi epäonnistunut tai et olisi sitä vielä olisi edes aloittanut, niin vielä ei ole myöhäistä. Katujat otetaan ilolla vastaan ja jokaisen paluusta iloitaan. Ehdit vielä pyytää ja antaa anteeksi. Rakastava isä odottaa edelleen portin luona, Hyvä paimen jatkaa etsimistään ja Voimallinen henki johdattaa sinut pyhiin, jos vain annat sille mahdollisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti