sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kristus nousi kuolleista!


Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Taas kerran vuoden kiertomme on saavuttanut täyteyden ja elämme ylösnousemuksen juhlasanomaa kuin ensi kertaa. Takanamme on pitkä paastokilvoitus ja edessämme pitkä juhlakausi. Paasto on opettanut meille kärsivällisyyttä, johdattanut meidät itsemme tuntemiseen ja suonut meille lisää itsetuntemusta  ja Jumalan pelkoa. Vuoden kierto toisensa jälkeen me saamme yhä syvemmin oppia tuntemaan tuntea johdatuksen elämässämme.

Andreas Kreetalaisen katumuskanonissa meidän eteemme tuotiin pyhien ihmisten elämänkohtaloita ja parimioiden kautta kuulimme Vanhan testamentin Jumalaa palvelevista autuaista. Sakkeus kertoi meille palavasta halusta kohdata Kristus. Tuhlaajapoika meni itseensä ja teki kunniakkaan ja pelastavan kotiinpaluun. Publikaanin nöyrä rukous kuultiin, kun hän turvasi Jeesuksen rukoukseen, armahda minua syntistä! Maria Egyptiläinen pakeni syntiä erämaahan ja voitti tämän maailman kiusaajan ja löysi rauhan. Me kiipesimme paaston tietä ylös Jerusalemiin Johannes Siinalaisten opetuksen mukaan ja niin näimme kuinka temppeli hajotettiin ja uusi luotiin kolmantena päivänä.

Ja samalla me kuulimme kuinka opetuslapset ja Jeesuksen seuraajat joutuivat suuren pelon ja huolen valtaan, kun tämän maailman ruhtinas hyökkäsi Hyvää Paimenta vastaan ja hajoitti tämän joukon. Hänet vangittiin ja pahoinpideltiin muodottomaksi, hänet nöyryytettiin ja synti runteli hänet pahuudessaan. Taivaan ja maan Luoja nautittiin ristille kuolemaan, koska me olimme kadottaneet kaiken hyvän ja oikean alkuperäisestä kauneudestamme.

Jokaisen yön jälkeen koittaa aamu ja pimeyden varjot väistyvät. Profeetta Hesekiel kertoi meille kuivuneista luista, jotka herätettiin eloon. Me kuulimme ennustuksia kolmannesta päivästä ja nyt nuo sanat käyvät toteen. Me kuulimme profetian Kristuksen ylösnousemisesta kolmantena päivänä ja nyt me olemme vastaanottaneet tämän Herramme päivän. Kristus nousi kuolleista!

Kristuksen voitto kuolemasta tekee tyhjäksi kaikki elämämme ongelmat ja vaikeudet. Me emme saa asettaa mitään niin tärkeäksi elämässämme, että se estäisi ylösnousemussanomaa. Ei ole sellaista asiaa, mitä Herra  ei olisi voittanut risrinkuolemallaan ja nyt kaikki on tehty uudeksi.

Me, jotka olemme syntiin ja rikoksiin sortuneet, älkäämme välittääkö, sillä me olemme saaneet kaiken anteeksi ja syntiemme velkakirja on revitty. Me, jotka olimme vankeja emmekä enää uskoneet vapauteen, iloitkaamme, koska vaikka ruumiimme olisi vangittu, me olemme saaneet vapauden sielullemme.

Me, jotka olemme sairastuneet ja tunnemme kipua, älkäämme välittäkö, koska sielujen ja ruumiiden parantaja on kukistanut sairauden. Me, jotka olemme kuoleman pelossa, älkäämme pelätkö, sillä kuolema ei enää merkitse loppua vaan siirtymistä taivaan valtakunnan iloitsevaan sotajoukkoon. Me, jotka olemme yksinäisiä, huomatkaamme, että Herra on kanssamme nyt ja ikuisesti. Hän antoi meille yltäkylläisen elämän!

Me, jotka olemme köyhiä ja pelkäämme toimeentulomme puolesta, iloitkaamme, sillä me olemme saaneet suuremman aarteen sielullemme kuin mitä tämä maailma kykenee koskaan antamaan meille. Me saimme ilon, jota meiltä ei voida ottaa pois. Me, jotka olemme rasitettuja ja taistelemme jaksamisemme kanssa, levätkäämme ja iloitkaamme, sillä me olemme saavuttaneet kaikkein tärkeimmän elämässämme, lupauksen pääsystä takaisin paratiisin autuuteen.

Me, jotka olimme hylättyjä, vihattuja, parjattuja, iloitkaamme tänään, koska pahan valta on voitettu - lohdutus on jo tulossa. Me, jotka olemme haavoittuneet tämän maailman taistelussa, iloitkaamme, sillä sielujen ja ruumiiden lääkäri parantaa kaikki haavamme ja luo meihin uuden hengen.

Me, jotka odotamme kuolemaa, iloitkaamme, sillä tänään kuoleman valta on voitettu ja elämä hallitsee. Me, jotka pelkäämme, rohkaiskaa mielemme, koska Kristus on astunut alas syvimpään kuiluun ja tuhonnut kuoleman vallan. Ei mikään voi enää ahdistaa meitä, koska me olemme asettuneet Kristuksen puolelle ja hän on kaiken voittaja ja hallitsija.

Me, jotka olemme vaipuneet masennuksen pimeyteen, iloitkaamme, sillä valon säteet loistavat maailmaan ja yö on päättymässä. Me, jotka olemme ajautuneet kauas turvallisesta satamasta, älkäämme pelätkö, sillä Herramme tyynnyttänyt myrskyn ja tuo meidät tyvenen sataman turvaan. Me nälkäiset ja janoiset, jotka odotamme Jumalan armoa, älkäämme oliko huolissamme, koska me olemme saaneet avun lähimmäisiltämme.

Me, jotka kierimme synneissämme emmekä löytäneet ulospääsyä siitä sokkelosta, iloitkaamme, koska nyt meille on annettu tilaisuus turvata Jumalan apuun ja paeta sieltä. Kristus on löytänyt kadonneet lampaan ja toi hänet takaisin kodin lämpöön ja turvaan!

Juhlikaamme ystäviemme kanssa sitä, miten riemu täyttää sielumme, miten armo vuodatetaan päällemme kuin kallis tuoksuöljy, ylistäkäämme yhdessä kolmiyhteistä Jumalaa hänen rakkaudestaan ihmiskuntaa kohtaan. Rakastakaamme nyt toinen toistamme ja antakaamme kaikki toisillemme anteeksi, koska me olemme saaneet tunnustuksen meidän ainutlaatuiselle arvollemme. Se kirkkaus ja kunnia, joka meille lahjoitettiin, on tullut meidän jokaisen siunaukseksi. Täyttäköön riemu nyt meidän sydämemme ja ajatuksemme, koska meidät on pelastettu pahan hengen orjuudesta.

Te kirkastetut Jumalan kuvat, tulkaa Herranne iloon! Kristus  nousi kuolleista!

Iloitkaamme ja riemuitkaamme, sillä meille annettiin mahdollisuus, ei omien yritystemme takia, vaan siksi, että Herra katsoi alhaisen palvelijoidensa puoleen ja armahti meitä. Kunnia sinulle, joka näytit meille valkeuden!

Jumalan sana tuli lihaksi ja hänen tuli asumaan meidän kurjuutemme keskelle synnin valtaamaan maailmaan. Ei hän ylenkatsonut meidän haisevaa olotilaamme vaan tuli meidän avuksemme ottamalla kannettavakseen taakan päältämme, jonka alle me olimme kaatuneet. Hän vakuutti meille, että hän on voittanut maailman ja jos vain uskomme ja luotamme häneen, me saamme iankaikkisen elämän.

Kärsivällisyytemme ja odotuksemme palkittiin ja nyt taivaallinen häähuoneen ovet on avattu meille. Juhlamusiikki kuuluu jo kauas ja kaikki on valmista! Älköön kukaan epäröidä astua taivaalliseen juhlaan! Karitsa on teurastettu ja lupaukset iankaikkisesti elämästä on meille nyt lahjoitettu.

Mistä tämä äärettömän suuri rakkaus ihmistä kohtaan johtuu? Siitä, ettei hän vain rakasta vaan se merkitsee enemmän kuin sanamme kykenevät selittämään, jotakin valtavasti suurempaa ja syvempää. Hän on rakkaus ja meidän ymmärryksellemme tuo on liian pyhää käsitettäväksi. Hän on enemmän kuin rakkaus, hän antaa meille enemmän kuin armahduksen, hän on enemmän kuin elämä, hän on olemassaolomme ja pelastuksemme. Hän on kaikkea sitä, mutta paljon enemmän.

Mirhantuojanaiset tulivat aamulla haudalle ja he toivat meille sen ainoan evankeliumin jolla on merkitystä, Kristus nousi kuolleista! Kun me olemme saaneet tämän lahjan, meille annetaan pyhän apostolin suulla yksinkertainen ohje, jota hänen vahvistaa heti uudelleen. Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! (Fil. 4:4)

Kristus nousi kuolleista!

6 kommenttia:

 1. Totisesti nousi! Ylösnousemusjuhlan iloa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä blogista! Löysin sen toissapäivänä, enkä meinaa päästä irti syvällisistä teksteistä. Tällaista olen kaivannut hengellisen kasvuni tueksi. Pääsiäisjuhla jatkukoon! Marjo

  VastaaPoista
 3. Kiitos pääsiäissanomasta. Siirtolan tuffa

  VastaaPoista
 4. Kiitos pääsiäisblogistasi. Olen pohtinut pääsiäistä omassa blogissanikin. Siirtolan tuffa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan oli mukava tyyli kirjoittaa, kiitos vinkistä!

   Poista